Περί Τουρισμού

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η έναρξη των δύο πρώτων δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair από την Κεφαλλονιά προς/από Μιλάνο και Πίζα.

Το ξενοδοχείο «Sofitel Athens Airport», μέλος του γαλλικού ομίλου ACCOR, ανανέωσε την πιστοποίηση του κατά EN ISO 14001:2004 και κατά HACCP στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

H Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με το συντονισμό της ARTION, κατέθεσε φάκελο διεκδίκησης για το 37ο Διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων (WACS–World Association of Chefs Societies) και τη διεξαγωγή του, τον Μάιο του 2016 στην Αθήνα.

Το Travel Plan διακρίθηκε για τη συνεργασία του με την Etihad Airways, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα ο διεθνής αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τιμή των συνεργατών της. Μέσα σε εορταστικό κλίμα, ο κ. Δημήτρης Καραγκιουλές, διευθυντής της Εtihad Airways στην Ελλάδα, και η ομάδα του, απένειμαν, μεταξύ άλλων, βραβείο στο Travel Plan για τη διαφημιστική στήριξη που παρείχε στην εταιρεία το έτος 2011.

Πιο ελπιδοφόρα από ποτέ η συνέργεια γαστρονομίας και τουρισμού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, προωθείται μέσα από το συνέδριο «Η τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης», που διοργανώνει η SOPEXA Groupe στις 6 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης, HORECA 2012.

Σελίδα 4 από 6
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266