Περί Τουρισμού
Ο Νομός Λέσβου βραβεύθηκε από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την «Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους», ως νικητή προορισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» του έτους 2009, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Esperia Palace».
Με έμφαση στις μεταφορές και στις επενδύσεις η Ελλάδα και τα ΗΑΕ συμφώνησαν στη δημιουργία και στην υπογραφή μνημονίου τουριστικής συνεργασίας.
Με αντικείμενο το θρησκευτικό τουρισμό, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε στα τέλη Ιουνίου με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρο, και το μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομο.
Την απόφαση της Ελλάδας να ιδρύσει γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη εντός του έτους, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε Τούρκους πολίτες και επενδυτές, ανακοίνωσε ο υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αγκυρα στα μέσα Ιουλίου και της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ερτουγρούλ Γκιουνάι.
«Πράσινο Κλειδί» στα ξενοδοχεία του «Porto Carras Grand Resort»ελίτων» και «Σιφώνια» του «Porto Carras Grand Resort» είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που βραβεύονται με το “Green Key”, αποτελώντας πρότυπο οικολογικής ευαισθητοποίησης και δράσης για όλους.
Σελίδα 1 από 6
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266