Συμβαίνουν Τώρα

Ανταπόκριση από την WTM

Αν και σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, δεν μπορούν να υπάρξουν πραγματικά προβλέψιμα στοιχεία για την τουριστική περίοδο του 2012, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από το Euromonitor International στο πλαίσιο της WTM εκφράστηκε έντονα φόβος για κίνδυνο να ξανακυλήσει η ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση. Όλοι γνωρίζουν τα ολέθρια αποτελέσματα που θα είχε ένα τέτοιο γεγονός για τις οικονομίες των Ευρωπαϊκών χωρών με επιπτώσεις φυσικά και στον τουρισμό, που βασίζεται σε επισκέπτες – τουρίστες από τις ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε και στη Συνέντευξη Τύπου του UNWTO ( Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί τουρισμού όλων των χωρών έγινε σαφές ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί προσπάθεια και συνεργασία κοινών ενεργειών marketing μεταξύ των διαφορετικών γειτονικών χωρών για να προσελκύσουν επισκέπτες από τις αναδυόμενες οικονομία χώρες της BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) και των οποίων οι οικονομίες έχουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Μάλιστα ο υπουργός τουρισμού της Ινδίας έθιξε τη μεγάλη σημασία που θα έχει η διευκόλυνση έκδοσης visas για τους επισκέπτες από την Ινδία στις χώρες που ενδιαφέρονται να προσελκύσουν επισκέπτες. Η Μαργαρίτα Μανούσου από το περιοδικό «Τουριστική Αγορά» βρέθηκε στην έκθεση WTM στο Λονδίνο καλύπτοντας την έκθεση και τις συνεντεύξεις τύπου.

 

Από σαρανταοκτώ πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 και στην οποία τη μεγάλη πλειονότητα αποτελούν τα μέλη του απερχόμενου υπουργικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα τη νέα κυβέρνηση αποτελούν:

Στην κατάρτιση μίας κοινής ομάδας εργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον ΕΟΤ με σκοπό τη χάραξη κοινής στρατηγικής στον τομέα της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, με πόρους που μπορούν να αντληθούν και από το ΕΣΠΑ με την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου, συμφώνησαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κύριος Γιώργος Κολέτσος, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κύριος Απόστολος Κατσιφάρας.

Υπηρεσία One Stop Shop για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων εγκαθίσταται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Παράλληλα, το Επιμελητήριο εντάσσεται στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), όπου πλέον κάθε νέος ξενοδόχος μπορεί να πραγματοποιεί την έναρξη της επιχείρησής του μέσα από το ΞΕΕ.

Ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε βιομηχανική στέγη στην Ελλάδα στο κτήριο γραφείων και αποθηκών της εταιρείας Goldair Cargo & Logistics στον Ασπρόπυργο.

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266