Συμβαίνουν Τώρα

Το προεδρείο της ομοσπονδίας ΓΕΠΟΕΤ απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Γιώργο Παπανδρέου με την οποία υποστηρίζει ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται για πολλά χρόνια στον “αυτόματο πιλότο”, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν στο συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ενημερωτικό σημείωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού σχετικά με τις δράσεις στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της σημερινής κυβέρνησης και τα σχέδια για την προβολή της χώρας στις αγορές που μας ενδιαφέρουν.

Ο κ. Γερουλάνος ξεκίνησε εστιάζοντας στο γεγονός ότι, στο πλαίσιο του ελληνοαραβικού φόρουμFostering business alliances to tap emerging opportunities”, αισθανόταν σε οικείο περιβάλλον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το project ID, μία νέα προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την επανατοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέγραψε για την ελληνική πλευρά το Πρωτόκολλο Τουριστικής Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου (το οποίο συνυπογράφουν η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Σλοβενία).

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266