Συμβαίνουν Τώρα

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοινώνει την έγκριση 2.143 επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο της δράσης Digilodge, ύψους 32,19 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Κατά την 18η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), o πρόεδρός του, κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ισχυρό Υπουργείο Τουρισμού με ενισχυμένες αρμοδιότητες, κάνοντας παράλληλα έκκληση να περιλάβει τον τουρισμό στο πλαίσιο των αναγκαίων ανατροπών που επιχειρεί. Και συμπλήρωσε : «Ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων με τον τουρισμό Υπουργείων δεν είναι δυνατό να είναι αποτελεσματικός, παρά μόνο όταν γίνεται απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού.»

 Με αφορμή την εξαγγελία της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού για άρση του καμποτάζ, ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, τoυ τουριστικού γραφείου Navigator Τravel & Tourism Services, δηλώνει στην «Τουριστική Αγορά»:
«Η άρση του καμποτάζ αποτελεί σαφέστατα μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την βιομηχανία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου την σημαντικότητα τονίζουμε εδώ και αρκετό καιρό.

O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, συμμετείχε στην Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να τοποθετηθεί ενεργά και αποφασιστικά ο πολιτισμός στη Στρατηγική ΕΕ 2020, την οικονομική ατζέντα της Ενωσης με στόχο το 2020.

Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον κλάδο του τουρισμού και την ανάγκη στήριξης του πλέον δυναμικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας συζήτησε το προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΞΕΕ για συνάντηση, ενημερώθηκε από το προεδρείο του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα περίοδο, τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, καθώς και για τις προτάσεις του ΞΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266