Συμβαίνουν Τώρα

Η Αθήνα βραβεύθηκε ανάμεσα σε 150 πόλεις για το προωθητικό φιλμ της, «Breathtaking Athens», αποσπώντας το τρίτο βραβείο στην κατηγορία City Tourism, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Golden City Gate, στην έκθεση ITB 2010.

Η αμοιβαία διάθεση συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού εκφράστηκε στη συνάντηση που είχε στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, με τον Dr Sultan Al Jaber, υφυπουργό Εξωτερικών, ειδικό απεσταλμένο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και επικεφαλής της αποστολής του Αμπου Ντάμπι.

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα κατά την ετήσια γενική συνέλευση Μελών του HAPCO, το διοικητικό συμβούλιο του HAPCO συνεδρίασε στις 10 Μαρτίου για τη σύστασή του σε σώμα.

Στα εγκαίνια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Taleb Rifai, ανέφερε ότι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει στο σύνολό της η τουριστική βιομηχανία είναι η διαβεβαίωση πως οι διεθνείς πολιτικές υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και θεωρούν το ταξίδι και τον τουρισμό ως έναν ενιαίο κλάδο.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώθηκε η κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για τους Ελληνες ταξιδιώτες, με την Ελλάδα να ανήκει πλέον στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266