Συμβαίνουν Τώρα

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, επισκέφθηκε το νησί της Ρόδου, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, βουλευτές, δημάρχους, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και με τις ενώσεις ξενοδόχων, ξενοδοχοϋπαλλήλων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Νωρίτερα, ο κ. Γερουλάνος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΤ Ρόδου, όπου ζήτησε από τους εργαζομένους να αναφερθούν στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

 

Από τoν Φεβρουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2010, 39 φημισμένα βρετανικά εστιατόρια θα “ντυθούν” στα γαλανόλευκα και θα φιλοξενήσουν στο χώρο τους τη δράση Taste Of Greece – Γεύσεις Ελλάδας στη Μ. Βρετανία, προσκαλώντας τους Βρετανούς να δοκιμάσουν πρωτότυπες ελληνικές συνταγές, ελληνικά κρασιά, αλλά και κοκτέιλ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη χώρα μας τη φετινή χρονιά. Tα εγκαίνια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου 2010 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με μία ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή. Περισσότεροι από 150 γνωστοί Βρετανοί Chefs και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία έκθεση φωτογραφίας με περιοχές της Ελλάδας, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία τοπικών ελληνικών προϊόντων, αλλά και να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία Taste of Greece από τη διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, κα Σοφία Παναγιωτάκη.

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 14 Φεβρουαρίου 2010, η δράση προβολής της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ρομαντικές αποδράσεις σε 2.500 ανθοπωλεία της Μ. Βρετανίας. Συγκεκριμένα, το Covent Garden Flower Market, η μεγαλύτερη ανθοκομική αγορά στο Λονδίνο, αποδέχθηκε πρόταση του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας να πραγματοποιήσει, από τις 5 έως και τις 14 Φεβρουαρίου, καμπάνια προβολής της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών, μέσω των 2.500 εγγεγραμμένων μελών-ανθοπωλών.

 

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Αντζελα Γκερέκου, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο. Στην ομιλία της η υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση. Επίσης, η υφυπουργός τόνισε ότι αποτελεί στόχο και στοίχημα για την Ελλάδα να αναδειχθεί επιτυχημένο, αειφόρο επιχειρηματικό κέντρο της Μεσογείου και ποιοτικός τουριστικός προορισμός.

 

Τη πρόθεσή της για άμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Αντζελα Γκερέκου, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων), τον αντιπρόεδρο, κ. Π. Ποδηματά, και τον επίτιμο πρόεδρο, κ. Δ. Μάντζιο.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266