Συμβαίνουν Τώρα

 

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάσταση των γραφείων ΕΟΤ του εξωτερικού, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Αντζελα Γκερέκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παραλάβαμε τον ΕΟΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ίσως στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας του.

Σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πηγές είναι γνωστό ότι πολλοί επιχειρηματίες και άνθρωποι του τουρισμού με μεγάλη εμπειρία υποστηρίζουν πως τα γραφεία του ΕΟΤ θα πρέπει να κλείσουν, επειδή δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το eTurbo News, στις 11/12/2009, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας ως επίσημα συνεργαζόμενης χώρας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρωσίας, τη ΜΙΤΤ.

Σχετικά με το κλείσιμο των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ο ΣΕΤΕ σε δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Η απόφαση για το κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό είναι κατανοητή μόνο με τη λογική της άμεσης περικοπής των δαπανών του ελληνικού Δημοσίου.

 

Στις 4 Δεκεμβρίου, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, επισκέφθηκε το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, όπου παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Larry Laibowitz, και χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της ημέρας.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266