Συμβαίνουν Τώρα
H ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, www.trivago.gr, δημιούργησε τη λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά της Ευρώπης. Στη λίστα εμφανίζονται τρία ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Ρόδος στην 3η θέση, η Κέρκυρα στην 7η και η Σαντορίνη στη 10η.
 Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί το ηλεκτρονικό μητρώο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας. Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε πειραματική λειτουργία το portal της Ελλάδας, το οποίο θα αποτελέσει τη μόνιμη διαδικτυακή πύλη για τη χώρα.
Με κεντρικό θέμα την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ευρεία σύσκεψη φορέων στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, ο αναπ. υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Κοφίνης, ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α, Γιάννης Ρέτσος, και το μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ, Γιώργος Τσακίρης, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Τουριστικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.
Η Helexpo, θέτοντας ως στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεθνοποίηση των εκθέσεων που διοργανώνει, εφαρμόζει κατά τα πρότυπα των μεγαλύτερων διοργανωτών εκθέσεων ανά τον κόσμο, το Πρόγραμμα Προσκεκλημένων Εμπορικών Επισκεπτών (Hosted Buyers Program).
«Ο ρόλος του τουρισμού στην εναλλαγή των φάσεων της οικονομίας: Μακροχρόνιος προγραμματισμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα», θα αποτελέσει το αντικείμενο του 8ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, «Τουρισμός & Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2009, στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», στην Αθήνα.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266