Συμβαίνουν Τώρα
H σεμνότητα και η λιτότητα ήταν τα δύο «μυστικά» της επιτυχίας της εντυπωσιακής τελετής εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου, στις 20:00, παρουσία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και υψηλών προσκεκλημένων από το εξωτερικό. Ο κ. Παπούλιας υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια, και στη συνέχεια το Βούλγαρο ομόλογό του, Γκ. Παρβάνωφ. Αμέσως μετά, προσήλθε ο γενικός διευθυντής της UNESCO, Κοϊχίρο Ματσούρα.

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστα Μαρκόπουλου, της Ντίνα Τίτους, βουλευτή των Δημοκρατικών από την πολιτεία της Nevada και επίσημη εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και του Αμερικανού πρέσβη, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μία από τις χώρες που έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα την τουριστική περίοδο του 2009, είναι το Μεξικό, το οποίο, εκτός από τη χρηματοπιστωτική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες της νέας γρίπης των χοίρων, με αποτέλεσμα να «παραλύσει» ολόκληρη η χώρα, με τα σχολεία, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κ.ά.
Οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games) έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις 23 Ιουνίου, η πρωτεύουσα ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται περισσότερα από 2.000 παιδιά, ηλικίας 12-15 ετών, από 80 πόλεις του κόσμου.
Αρχισε στις 15 Ιουνίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού € 40 εκατ. δημόσια δαπάνη, που εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποσκοπούν στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες, καθώς και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266