Gastronomy

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΝΙΚΟΛΟΒΙΕΝΗ
 
Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στηρίζει τη διαφορετικότητά του, ενώ προσφέρεται ως όχημα για την «εκπαίδευση» και τη μύηση των επισκεπτών της χώρας μας στις ελληνικές γεύσεις και στα τοπικά προϊόντα.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό «Ελληνικό Πρωινό».

«Η νέα ελληνική κουζίνα υπάρχει, εξελίσσεται γοργά και πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι γι αυτήν». Αυτό είναι το συμπέρασμα του 6ου Sani Gourmet, που ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ), που λειτουργεί από την 1η Ιουνίου στην καρδιά του Όσλο, στη Νορβηγία, ξεκινάει τη συνεργασία του με την διεθνώς καταξιωμένη στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας Νταιάνα Κόχυλα για τη διάδοση της ελληνικής διατροφής και κουζίνας στη Νορβηγία.

Το οδοιπορικό στα εύφορα εδάφη της Μακεδονίας κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη. Σε αυτή την περιοχή που γεφυρώνει την Ευρώπη με την Ανατολή, οι κάτοικοι έμαθαν να συμβιώνουν με πολιτιστικές αλλά και με γαστρονομικές ανταλλαγές.

 

Σελίδα 1 από 3
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266