Gastronomy

Τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας καθώς και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» παρατέθηκε το επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευμένων. Παρουσιαστής της φετινής εκδήλωσης απονομής ήταν ο Ηλίας Μαμαλάκης.

 

Η ανάδειξη και η προβολή των τριών βασικών προϊόντων της Σαντορίνης και η συμβολή τους στην καθιέρωση του νησιού ως «Γαστρονομικός Προορισμός» ήταν ο στόχος της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης με τίτλο «Ασύρτικο , Φάβα , Τοματάκι, η Τριλογία της Θηραϊκής γης». που οργάνωσε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου στην Αθήνα.
 

Στο σεμινάριο με θέμα «Μαγειρική στο Γυαλί και Τεχνική Παρουσιάσεων μπροστά στην κάμερα», ο δημιουργός της «Κουζίνας της Μαμάς», Ετύχης Μπλέτσας έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους αυριανούς επαγγελματίες για να παρουσιάζουν και να προωθούν τη δουλειά και τα προϊόντα τους μέσα από την τηλεόραση και τα Social Media.

Tο Institut français d’Athènes, η οικονομική αποστολή Ubifrance, και το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το 1ο Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, από 1η έως 30 Ιουνίου 2011.

Το καθιερωμένο πλέον ιταλικό εστιατόριο “Limoncello” άνοιξε και φέτος τις πύλες της υψηλής γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων γεύσεων στο ξενοδοχείο Creta Maris & Terra Maris Convention & Golf Resort,στη Χερσόνησο.

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266