Αντίλογος

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της Ε.Σ.ΑμεΑ. στην είδηση που βλέπει τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας για τη μείωση των δικαιούχων του αφορολόγητου ποσού των 9000€.

Σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ.κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία σφραγίσματος ήαποκατάστασης των παράνομων χωματερών στην Ελλάδα,ο Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Γ.Ποτότσνικανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέλαβε, στις 26 Ιουλίου 2011,την τέταρτη έκθεση προόδου σύμφωνα με την οποία (καλύπτει την περίοδο μέχρι τις30 Ιουνίου 2011),δεν έχουν κλείσει όλεςοι υπάρχουσες παράνομες χωματερές, καθώς εξακολουθούν να λειτουργούν τουλάχιστον82.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε, χθες, την παρακάτω επιστολή, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την οποία κοινοποιήσαμε, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη, στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ιωάννη Κουτσούκο και στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκο.

Παρά τις αντίθετες υποσχέσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Τουρισμού μένουν και πάλι εκτός αναπτυξιακής προοπτικής.

Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε τροπολογία και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να περιλάβει την διάταξη για την μείωση του  ΦΠΑ στο 6,5 % στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν με ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266