Επιχειρείν Περιβαλλοντικά

Η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η συμμετοχή των ευρωπαϊκών αεροδρομίων στο εθελοντικό πρόγραμμα για τη Διαχείριση και τη Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation), το οποίο ξεκίνησε το 2009, με το ΔΑΑ να έχει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξή του, είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη, η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας: μία ενιαία εσωτερική αγορά ενέργειας και μία υποδομή δικτύου για να την διευκολύνει.

Τις απόψεις της για το Σχέδιο Νόμου για το ΗΛΙΟΣ απέστειλε η ΕΛΕΤΑΝ στον υπουργό ΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έληξε πρόσφατα.

Πρόσφατα άρχισε στο Βόλο η εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που η HELMEPA, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd΄s Register Educational Trust (The LRET), θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδας.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266