Επιχειρείν Περιβαλλοντικά

H κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Αγία Άννα», δυναμικότητας 20MW, στα όρια των κοινοτήτων Ψευδάς και Αγία Άννα της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο, ολοκληρώθηκε με συνέπεια ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από την εταιρεία Rokas Renewables μέλος του διεθνούς ομίλου Iberdrola, μέσω της θυγατρικής της Rokas Aeoliki Cyprus LTD. Το Αιολικό Πάρκο βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία, βάζοντας δυναμικά την Κύπρο στο χάρτη των ΑΠΕ.
 

Οι βιολογικές καλλιέργειες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αldemar Olympian Village» έλαβαν πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Ελέγχου Προϊόντων Bio Hellas για την περίοδο 2011, και με ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2012.
 

Τη συστηματική διάθεση φυτοϋγειονομικών διαβατηρίων σε «άρρωστα» φυτά έθεσε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.
 

Σε παραλίες της Βοιωτίας εξόρμησαν στελέχη εταιρειών και παιδιά, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος–HELMEPA, ολοκληρώνοντας το μήνα δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266