Επιχειρείν Περιβαλλοντικά

Με κατάπληξη και αγανάκτηση αντιμετωπίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm–Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Greenpeace και WWF Ελλάς τη διάταξη για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων εντός των ορίων προστατευόμενων περιοχών, η οποία προστέθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Από το 1986, το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αφιερώνουν λίγες ώρες από το πρωινό τους συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στον κόσμο.
 

Η KLM έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα των αερομεταφορών. Από τον Σεπτέμβριο του 2011, η KLM συνδέει το Άμστερνταμ με το Παρίσι με πάνω από 200 πτήσεις με βιοκηροζίνη.
 

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ ΑΕ εγκρίθηκε πρόσφατα η παραχώρηση χρήσης χώρου στην εταιρεία ΣΕΠ ΑΕ (COSCO) στην περιοχή του Ν. Ικονίου, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα ακόμη φωτοβολταϊκό πάρκο.
 

Ο Όμιλος Pindos Ενεργειακή ανέθεσε στον Όμιλο της Positive Energy, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της, με τον πρώτο κύκλο να περιλαμβάνει τρία φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1,7MWp στους νομούς Ιωαννίνων, Φλώρινας και Πρέβεζας.
 

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266