Επιχειρείν Περιβαλλοντικά

Το διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής πιστοποίησης τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, Green Globe, ανακοίνωσε πρόσφατα όλα τα συνεδριακά κέντρα-μέλη του. Στη λίστα περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός συνεδριακών κέντρων απ’ όλο τον κόσμο, όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Τζαμάικα, η Κορέα και οι Φιλιππίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω λίστα απουσιάζει το ελληνικό συνεδριακό προϊόν.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ), συμμετέχοντας στον εορτασμό του Eτους Βιοποικιλότητας
και στο πλαίσιο σειράς ομιλιών, διοργάνωσε, στις 14 Απριλίου, ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρα Χρόνη Τζεδάκη, με θέμα Φυσικά Μουσεία και Λίκνα Μεσογειακής Βιοποικιλότητας στο Αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής».

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βράβευσε για ακόμη μία φορά το ξενοδοχείο “Fodele Beach & Water Park Holiday Resort” του ομίλου GLK, με το περιβαλλοντικό βραβείο Green Key (Πράσινο Κλειδί) για το 2010.

Για άλλη μία χρονιά το συμβούλιο αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, (παιδιά από 6 έως 13 ετών) συνεδρίασε στην Αθήνα στο χώρο της περιβαλλοντικής έκθεσης της HELMEPA, στο κτήριο της εταιρείας-μέλους COSTAMARE. Αρχηγοί των πιο δραστήριων ομάδων από τις περιοχές Αρριανά Ροδόπης, Βάγια Βοιωτίας, Βόλο, Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, Εξαπλάτανο Πέλλας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης, Κάλυμνο, Ρέθυμνο, Σαρωνίδα, Σύρο και Χίο, εκπροσώπησαν τα 4.000 μέλη της Παιδικής HELMEPA, που εθελοντικά δραστηριοποιήθηκαν για το περιβάλλον την περασμένη σχολική χρονιά.

Το 1998, το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) ιδρύει το Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο (ΘΟΠ), που λειτουργεί μέχρι σήμερα, με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη σύγχρονη γνώση στην οικολογία και στο περιβάλλον με την αναζήτηση νέων τόπων και κοινωνικών συνευρέσεων.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266