Επιχειρείν Περιβαλλοντικά

 

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ), συμμετέχοντας στον εορτασμό του Ετους Βιοποικιλότητας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας με την ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρη Παπανικολάου, με θέμα «Γεωπεριβάλλον και Βιοποικιλότητα – Οι ιδιαιτερότητες της Ελλάδος», στις 10 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής».

 

Μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα – ΕΜSA, στέλεχος της HELMEPA συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας των εταίρων του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στην έδρα της EMSA στη Λισαβόνα.

 

Την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κλιματικό χρέος προς τις αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή και προς τις νεότερες γενιές με την αποκατάσταση της διαγενεακής δικαιοσύνης, ζήτησε πρόσφατα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη σχετική συζήτηση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, παρουσία του επιτρόπου για θέματα φορολογικής πολιτικής, Αλγκίρντας Σεμέτα.

 

Η Ευρωπαϊκή Ενωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) εξέλεξε για 4η συνεχόμενη φορά τον καθ. Αρθούρο Ζερβό ως πρόεδρό της. Η ξεχωριστή και μοναδική αυτή τιμή αντανακλά την αναγνώριση από τον κλάδο της αιολικής ενέργειας της μεγάλης προσφοράς του καθ. Ζερβού στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Οπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ σε ανακοίνωσή της, η αναγνώριση αυτή αποτελεί μοναδική τιμή για την Ελλάδα και για την ΕΛΕΤΑΕΝ, της οποίας ιδρυτικό μέλος υπήρξε ο καθ. Αρθούρος Ζερβός.

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετους Βιοποικιλότητας, η Gnomon Performance από την 1η Μαρτίου ανέλαβε τη χορηγία επικοινωνίας για το Green Project Africa 2010, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποστηρίξει έμπρακτα τη συμπαράστασή της στις προσπάθειες και στις δράσεις που καταβάλλονται για την προστασία του πλανήτη.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266