Τουρισμός και Πολιτισμός

Από το καλοκαίρι του 2011 δραστηριοποιείται στον οικισμό Πλύτρα, της δημοτικής ενότητας Ασωπού, του δήμου Μονεμβασίας, Δανειστική Ποδηλατολέσχη.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 ολοκληρώθηκε  στο Υπουργείο Εξωτερικών, η παρουσίαση των πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα "Geo Routes & Aegean Routes", που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με μεγάλο αριθμό εκπροσώπων του Τύπου και συντονίστρια της συνέντευξης τύπου την κα Εύη Κυριακοπούλου.

Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από 12 επιλεγμένες αεροφωτογραφίες της επιτυχημένης έκδοσης «Αιγαίο Ανωθεν» των Εκδόσεων Μίλητος, παρουσιάζει η νέα έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης που βρίσκεται στη Χώρα της Ανδρου και στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο Μάριος και η Ειρήνη Βασιλοπούλου. Κάθε χρόνο στο Μουσείο διοργανώνονται εικαστικές εκδηλώσεις και διεθνή συνέδρια.
Το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού αφιερώνει το 2009 στην τέχνη της φωτογραφίας τόσο με ειδικά σεμινάρια όσο και με εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο μέγαρό του, με αποκορύφωμα την έκθεση 120 Ελλήνων φωτογράφων μέσα από το πλούσιο αρχείο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266