Τουρισμός και Πολιτισμός
Το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού αφιερώνει το 2009 στην τέχνη της φωτογραφίας τόσο με ειδικά σεμινάρια όσο και με εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο μέγαρό του, με αποκορύφωμα την έκθεση 120 Ελλήνων φωτογράφων μέσα από το πλούσιο αρχείο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.
Το Ιδρυμα Mείζονος Eλληνισμού σχεδίασε το www.egeonet.gr, την «Πολιτιστική Πύλη του Αρχιπελάγους του Αιγαίου», έναν δικτυακό κόμβο που λειτουργεί ως σύγχρονος, πρωτότυπος ιστορικοκοινωνικός οδηγός για τα νησιά του Αιγαίου. Ο κόμβος παρουσιάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον των νησιών του Αιγαίου, από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης που βρίσκεται στη Χώρα της Ανδρου και στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο Μάριος και η Ειρήνη Βασιλοπούλου. Κάθε χρόνο στο Μουσείο διοργανώνονται εικαστικές εκδηλώσεις και διεθνή συνέδρια.
Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από 12 επιλεγμένες αεροφωτογραφίες της επιτυχημένης έκδοσης «Αιγαίο Ανωθεν» των Εκδόσεων Μίλητος, παρουσιάζει η νέα έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Με εξαιρετική επιτυχία το πρώτο Athens Fringe Festival, ένα «δρώμενο» πολυδιάστατο και πρωτοποριακό, που πραγματοποιήθηκε από τις 15-21 Ιουνίου στην Αθήνα, έκλεισε τις πύλες του.
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266