Από Θέση Αρχής

Μνημόνιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπέγραψαν πρόσφατα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Chen De Ning.

Η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) θα ήθελε να ευχαριστήσει το διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ για την άμεση ανταπόκρισή του στις προφορικές εισηγήσεις της για τη μη αύξηση των λιμενικών τελών από 1/10/2010 (ως είχαν οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του) και τη χορήγηση δικαιώματος πραγματικής διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση τυχόν αυξήσεων των λιμενικών τελών από 1/4/2011.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη διενέργεια σύσκεψης υπό την προεδρία του υπουργού Πολιτισμού Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου, με αντικείμενο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπου κλήθηκαν οι διευθυντές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) του εξωτερικού, εξαιρουμένου του διευθυντή ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά, διαμαρτύρεται, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό.

Σύμφωνα με τον ΗΑΤΤΑ, η υιοθέτηση μίας σύγχρονης ολοκληρωμένης και διαχρονικής εθνικής στρατηγικής για τον τουριστικό τομέα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων μας και μονόδρομο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας.

O πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Λ.Δ. της Κίνας και του προέδρου της COSCO στην Ελλάδα, απευθύνει χαιρετισμό κι επισημαίνει με σχετική δήλωση:

Σελίδα 1 από 3
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266