Από Θέση Αρχής

Μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στις 5 Μαϊου, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών– Αττικής (ΕΞΑ-Α), προχώρησε στην αποτίμηση της επικρατούσας κατάστασης στα ξενοδοχεία-μέλη της και στην δημοσιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, τόσο στους αρμόδιους της πολιτείας και του Τουρισμού όσο και στα ΜΜΕ.

Για τις άστοχες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, αναφορικά με τη “μη αναστρέψιμη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας για φέτος”, εκφράζει την έντονη δυσφορία της, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), εκφράζει για άλλη μία φορά την ανησυχία του για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της πρωτεύουσας.

Στις 17 Μαϊου ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ), η οποία έχει ως εξής:

Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κου Παύλου Γερουλάνου, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μαζί με τα συμπεράσματα του διοικητικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην ΕΤΑ παραπέμπονται στον Εισαγγελέα. Ο έλεγχος αφορά στην εξέταση  των συμβάσεων εργασίας και έργου που καταρτίστηκαν στην Ε.Τ.Α. κατά την τελευταία 5ετία.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266