Από Θέση Αρχής

Tην ικανοποίησή του για την απόσυρση του μέτρου σχετικά με την παρακράτηση ποσού της τάξης του 8% απ’ όλες τις συναλλαγές που υπερβαίνουν τα € 300, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Την διάθεση περίπου € 7.000.000 για αναπτυξιακά έργα στην περιοχή των Κυκλάδων με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης ενέκρινε στις 6 Απριλίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΠΟΕΤ, κ. Μάριου Τριβυζά, στο πλαίσιο πρόσφατης ημερίδας της ομοσπονδίας στην Πάτρα, για το 2010 προβλέπεται πτώση στα έσοδα του τουριστικού κλάδου συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρουσιάζεται υστέρηση στις τουριστικές κρατήσεις από το εξωτερικό, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε καθίζηση τον τουριστικό κλάδο. Η πτώση αυτή αγγίζει το 15% και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί, καθώς ο υποψήφιος τουρίστας έχει πλέον συνηθίσει να κάνει κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, λόγω προσφορών.

Με την αισιοδοξία στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή της Κρήτης από την τουριστική έκθεση της Μόσχας (MITT 17-20/3/2010). Το περίπτερο της Κρήτης ήταν σε εύκολα προσπελάσιμο χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ (η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην έκθεση) και την εποπτεία του είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον κ. Μ. Μενιουδάκη, διευθυντή Τουρισμού της Ν.Α. Ρεθύμνου.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού της Κω πήρε μέρος στο road show του FTI Touristik στη Γερμανία. Το road show διήρκεσε πέντε ημέρες, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και είχε πέντε πόλεις–σταθμούς: Μόναχο, Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Κολονία και Ντόρτμουντ.

Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266