Από Θέση Αρχής

 

Στις 24 Φεβρουαρίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ήταν προγραμματισμένο να διοργανώσει επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, ένας χρόνος μετά». Στην εκδήλωση, η οποία αποτελούνταν από δύο συνεδρίες, επρόκειτο να συμμετέχει πλήθος ακαδημαϊκών και ειδικών επιστημόνων. Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Χαρακτηριστικά της τουριστικής δραστηριότητας στον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο» επρόκειτο να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Santiago Gonzalez Varas Ibanez, καθηγητής Πανεπιστημίου Alicante Ισπανίας, Μ. Ζαχαράτος, καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Τσεκούρας, Μελετητής-Πολεοδόμος-Χωροτάκτης και Μπ. Χατζηνικολάου, Νομικός.

 

  • Συνεδρίαση παρουσία της πολιτικής ηγεσίας
Στις 11 Φεβρουαρίου συνεδρίασε για δεύτερη φορά το νέο ΔΣ του ΞΕΕ με παρούσα την πολιτική ηγεσία του τουρισμού. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη συνεδρίαση του ΞΕΕ παρευρέθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού, κα Αντζελα Γκερέκου, ο γ.γ. Τουρισμού, κ. Γιώργος Πουσσαίος, και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του ΞΕΕ, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης.

 

Στις 11 Φεβρουαρίου συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή για το Θαλάσσιο Τουρισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή 23 συναρμόδιων φορέων.

Σε πολύ καλό κλίμα συναντήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΕΝ, κ. Απόστολος Βεντούρης, και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, στις 11 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κ. Πάγκαλου σχετικά με τα έγγραφα που απέστειλε η ΕΕΝ προς τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τα οποία προκύπτει η αντίθεση της εθνικής νομοθεσίας προς το ισχύον κοινοτικό δίκαιο.

 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού (ΔΟΤ) της Κω φαίνεται να είναι σε πλήρη δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε πλήθος ευρωπαϊκών τουριστικών εκθέσεων, όπως η έκθεση της Ουτρέχτης, η Διεθνής Εκθεση της Βιέννης Ferienmesse 2010, η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού της Κοπεγχάγης και η Holiday World 2010 της Τσεχίας.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266