Από Θέση Αρχής
Την απόφαση του να προωθήσει άμεσα σειρά δράσεων για την εξυπηρέτησή τους στην κατεύθυνση προσβασιμότητας, όπως την κατασκευή ή συντήρηση διαδρόμων πρόσβασης στις παραλίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τον περασμένο Ιούλιο με εκπροσώπους των φορέων για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

H παγκόσμια εξάπλωση του Διαδικτύου συνιστά αδιαμφισβήτητο γεγονός, που το καθιστά ένα από τα ισχυρότερα μέσα ενημέρωσης και διακίνησης πληροφοριών.
Η αξιοποίηση του Διαδικτύου αποτελεί ένα κανάλι γρήγορης, εύκολης και άμεσης επικοινωνίας, με σημαντικό πλεονέκτημα ότι η πληροφορία είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Το Διαδίκτυο, ως μέσο για την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων, είναι από τα πλέον χρήσιμα και καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της φετινής “τουριστικής κρίσης”, η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας σε συνεργασία με την εταιρεία OnWebCenter Hellas AE, προχώρησε σε συμφωνία κατασκευής ειδικής διαφημιστικής ιστοσελίδας, η οποία θα αναρτηθεί στο www.gobiz.gr, με σκοπό την προώθηση των ξενοδοχείων της Λακωνίας σε όλη την Ελλάδα.
Από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, κατόπιν υποβολής αιτήσεως η οποία έγινε δεκτή, αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.).
Ταξίδι γνωριμίας εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στο Αζερμπαϊτζάν οργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 22-28 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία.
Η αγορά του Αζερμπαϊτζάν αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες.
Η Ελλάδα ως προορισμός για την αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Τα κοινά στοιχεία της κουλτούρας των δύο λαών δημιουργούν την καλύτερη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στον τουρισμό. Αυτό, αν συνδυαστεί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στους τουρίστες, μπορεί να την κάνει μόνιμο προορισμό και σταθερή επιλογή για τις διακοπές τους.
Μεγάλη επιτυχία είχε η έκθεση «Ελληνικά Τοπία» που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού Λέρου, στις 17-19 Ιουλίου, στον Πολυχώρο του Αλευρόμυλου-Μπρούζι, στη Λέρο.
Σελίδα 1 από 2
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266