Από Θέση Αρχής
Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) επιδοκιμάζει το Δήμο Παραλιμνίου για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να βυθίσει σκάφος στον Πρωταρά προκειμένου αυτό να λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος με στόχο τη διεθνή προσέλκυση δυτών. Η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να βοηθήσει στην προώθηση της καταδυτικής δραστηριότητας ως μορφής εναλλακτικού τουρισμού και να συμβάλει έτσι στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.
Με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν φέτος η μαθητική κοινότητα και ο Δήμος Κω το πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa.
Εθνικό Πάρκο ανακηρύχθηκε η προστατευόμενη περιοχή των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της Αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής με την υπογραφή από τους πέντε συναρμόδιους υπουργούς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μακεδονίας - Θράκης) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 12966 (ΦΕΚ 220 ΑΑΠ / 14-5-2009).
Ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μια μεγάλη «οικολογική παρέα» 150 εθελοντών από το προσωπικό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και των ξενοδοχείων Sofitel/Novotel, και με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδος, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των εταιρειών Fortes και J&P ΑΒΑΞ και της οργάνωσης Anima, «σήκωσαν ψηλά τα μανίκια» και με μπόλικη διάθεση, αγάπη για το περιβάλλον και… αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, συμμετείχαν στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο δεύτερο εθελοντικό καθαρισμό του υγρότοπου της Βραυρώνας, περιοχής με σπάνια περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία, απομακρύνοντας περίπου 2.400 κιλά απορριμμάτων και άχρηστων υλικών.
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου σε όλο τον πλανήτη. Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος εκατοντάδες Ελληνες πολίτες ενημερώθηκαν για τα πολλαπλά οφέλη και την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας στην πατρίδα μας.
ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266