Βράβευση Aegean & Olympic Air από την ΙΑΤΑ

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Με το Fast Travel Green Award βράβευσε την Aegean και την Olympic Air η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association -ΙΑΤΑ), αναγνωρίζοντας τις τεχνολογικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επιβατών.

Η Aegean είναι η 6η και η Olympic Air η 7η αεροπορική εταιρεία, που λαμβάνουν το Green Award ανάμεσα σε 79 αεροπορικές εταιρείες μέλη της ΙΑΤΑ στην Ευρώπη.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Πάνος Νικολαΐδης, Διευθυντής Υπηρεσιών Εδάφους της Aegean και της Olympic Air από τον Mike Higgins, European Regional Director of the Airport, Passenger Cargo and Security division της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Το «Fast Travel Program» της IATA στοχεύει στη συνεχή βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, μειώνοντας το χρόνο αναμονής στα αεροδρόμια, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους και στην ακρίβεια των ωραρίων των αεροπορικών εταιρειών. Εστιάζει σε έξι τομείς της εμπειρίας ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο: self-check-in, αποσκευές ready-to-go, έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων, επανα-κράτηση πτήσεων, self-boarding, και self service ανεύρεσης αποσκευών.

Η Aegean και η Olympic Air βραβεύτηκαν στην κατηγορία Green του «Fast Travel Program», αποτελώντας τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα, που λαμβάνουν τη διάκριση αυτή, καλύπτοντας τα κριτήρια self-check-in, bag recovery (ανεύρεση αποσκευών μέσω self-service kiosks), αποσκευών ready-to-go, για τις σχετικές υπηρεσίες, που προσφέρουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι επιβάτες της Aegean και της Olympic Air που ταξιδεύουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μπορούν να τυπώνουν μόνοι τους την ετικέτα αποσκευών τους από τα Self Service kiosks της εταιρείας και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο ειδικό σημείο απόθεσης αποσκευών της Aegean και της Olympic Air (Self-Tagging Baggage Drop Off).

Παράλληλα η Aegean ήδη προγραμματίζει την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Self-Boarding, Home Printed Baggage Tag και Automated Check-in.

Ο Πάνος Νικολαΐδης, Διευθυντής Υπηρεσιών Εδάφους της Aegean και της Olympic Air δήλωσε σχετικά: «Η Aegean επιδιώκει και καταφέρνει να παρέχει προηγμένης τεχνολογίας υπηρεσίες στην Ελλάδα, μέσω της χρήσης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με τους αερολιμένες και τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, ώστε οι επιβάτες μας να απολαμβάνουν την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία με την Aegean από το check-in μέχρι την επιβίβαση».

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266