Πισίνες και αθλητικές εγκαταστάσεις

 

ΤΑ «MUST» ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
 
Οι πισίνες εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και οι αθλητικές, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις αποτελούν συχνά λόγους επιλογής ενός ξενοδοχείου.
 

 

Το επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο συνεχώς μεταβάλλεται, καθώς και η κακή οικονομική συγκυρία που επικρατεί σήμερα έχουν ωθήσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε προσπάθειες διαφοροποίησης. Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουν κατανοήσει πως οι πισίνες και οι αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις προσδίδουν στυλ στο ξενοδοχείο, αναδεικνύουν τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες του και ταυτόχρονα ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Το περιοδικό «Τουριστική Αγορά» πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να παρουσιάσει στους ξενοδόχους πληροφορίες και λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό των ξενοδοχείων που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν ή να ανανεώσουν το χώρο τους.

 
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
 
ΟΜΙΛΟΣ IDEALES: Είναι φυσικό ένας από τους άξονες ανάπτυξης της αγοράς της πισίνας να στηρίζεται στις επενδύσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, μικρών ή μεγάλων, σε καλοκαιρινά αλλά και σε χειμερινά θέρετρα. Η πισίνα είναι πλέον απαραίτητη σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, αφού αυτό απαιτούν τα τουριστικά γραφεία για λογαριασμό των πελατών τους και αυτό επιβάλλει ο διαρκής αυξανόμενος ανταγωνισμός της τουριστικής βιομηχανίας. Άρα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το βαθμό ανάπτυξης του τουρισμού. Η επιθυμία κάθε επιχειρηματία είναι να προσφέρει στους πελάτες του την ασφαλέστερη πισίνα, με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, χαμηλό κόστος συντήρησης (οικονομία στο νερό και στα μέσα απολύμανσης) και μηδενικά λειτουργικά προβλήματα. Η ανάγκη αξιοπιστίας, αλλά και άριστης εξυπηρέτησης μετά την πώληση οδηγεί όλο και περισσότερους να αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο σε εξειδικευμένες εταιρείες, που έχουν τη συνολική ευθύνη, λαμβάνοντας υπόψη τις αισθητικές και πρακτικές απαιτήσεις του πελάτη, σε συνδυασμό πάντα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.
Η εξοικονόμηση πόρων, νερού, ενέργειας και χρημάτων κατά την κατασκευή αλλά και κατά τη χρήση της καθιστούν την Piscines Ideales | the eco pool® τη μόνη –πιστοποιημένα– οικολογική πισίνα παγκοσμίως. Τέλος, η πατενταρισμένη τεχνολογία της και τα προηγμένα συστήματα φίλτρανσης, η ασύγκριτη αισθητική που διαρκεί, η ευκολία υλοποίησης κάθε ιδέας, ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος, και κυρίως η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι άνθρωποι της Ideales έχουν καθιερώσει την Piscines Ideales ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της πισίνας και ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες.
Η φιλοξενία, η άνεση και ταυτόχρονα η υψηλή τεχνολογία και η απόλυτη ασφάλεια των επισκεπτών είναι αδιαπραγμάτευτα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Η πισίνα προσθέτει αξία, αναβαθμίζει την αισθητική και δημιουργεί έναν παράδεισο ικανό να κρατήσει τους πελάτες «μέσα», αυξάνοντας τα έσοδα του ξενοδοχείου. Πολλές μονάδες φροντίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ακόμα και θερμαινόμενες πισίνες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ομοίως, χειμερινά καταλύματα προσανατολίζονται στην κατασκευή θερμαινόμενης πισίνας, ως μία έξτρα παροχή πολυτέλειας προς τους πελάτες τους.
 
BOUZAKISBROSMARINE: Η εταιρεία αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο την εταιρεία και τα συστήματα της Candock. Η Candock είναι σήμερα γνωστή ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην τεχνολογία, την παραγωγή, τη διανομή και την εγκατάσταση πλωτών κατασκευών. Οι κύβοι αυτού του επαναστατικού συστήματος δίνουν απάντηση σε κάθε επιθυμία. Συναρμολογημένοι, μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος. Όλες οι διαμορφώσεις είναι εφικτές: προβλήτες, πλωτές εξέδρες, ανοιχτά κολυμβητήρια, θαλάσσιοι χώροι αναψυχής, water sports, fun parks. Επιπλέον, το σύστημα της Candock είναι εξαιρετικά απλό: οι κύβοι ενώνονται σφικτά και σταθερά μεταξύ τους, με τη βοήθεια ειδικών πατενταρισμένων μπουλονιών, και όλα τα εξαρτήματα είναι ελαφριά και εύκολα στη χρήση τους. Έτσι, δημιουργείται μία κατασκευή σταθερή, ευέλικτη, εύκαμπτη και ανθεκτική στα μεγάλα βάρη, με διακριτική αισθητική και όμορφο σχεδιασμό.
Για την Candock το περιβάλλον ήταν πάντα μία προτεραιότητα. Τα συστήματα Candock είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ρητίνη που είναι 100% ανακυκλώσιμη, απόλυτα αβλαβής για το περιβάλλον και επίσης ανθεκτική στις κλιματικές αλλαγές, στο θαλασσινό νερό, στον ήλιο, καθώς και σε ένα μεγάλο φάσμα χημικών προϊόντων.
Όμως, εκτός από οικολογική, είναι και οικονομική λύση. Συγχρόνως η εταιρεία βάζει τέλος στο χαμένο χρόνο και τις εργασίες συντήρησης που απαιτούν οι συμβατικές κατασκευές: μηδέν συντήρηση για τα συστήματα της
Candock.
 
FLUIDRAHELLAS: Οι πισίνες των ξενοδοχείων έχουν μπει σε μία νέα εποχή. Δεν είναι πια οι κλασικές απρόσωπες πισίνες του παρελθόντος, με τον απλοϊκό τρόπο φίλτρανσης και το χειροκίνητο –συνήθως– τρόπο απολύμανσης. Οι πισίνες στις μέρες μας οφείλουν να πληρούν διεθνή standards ποιότητας, αυτοματοποιημένο τρόπο χλωρίωσης και εξαιρετική ποιότητα νερού, ανεξαρτήτως φορτίου. Απαιτούν εξειδικευμένα συνεργεία εγκατάστασης και κυρίως εξουσιοδοτημένα άτομα για τη λειτουργία τους. Τα πλεονεκτήματα του εξοπλισμού της ASTRALPOOL είναι η εξαιρετική ποιότητα, η συνεχής υποστήριξη με μόνιμο στοκ ανταλλακτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η πρωτοπορία της εταιρείας σε αυτόματα συστήματα ελέγχου. Κυρίως όμως η νέα σειρά προϊόντων οικολογικής διαχείρισης του συνόλου του εξοπλισμού, με απίστευτη μείωση του κόστους λειτουργίας και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πλέον ο ταξιδιώτης και επισκέπτης των ελληνικών ξενοδοχείων είναι πολυταξιδεμένος, με μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Δεν αρκείται σε ένα απλό δωμάτιο και μία απλή πισίνα. Απαιτεί στο λίγο χρόνο που μπορεί να διαθέσει, αυτός τουλάχιστον να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Απαιτεί επίσης την προσωπικότητα, την ποιοτική διασφάλιση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις με πισίνες δραστηριοτήτων (active pools) και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κυρίως με παιδικές πισίνες με παιχνίδια και νεροτσουλήθρες.
 
PANAGYM: Οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στο τομέα των πισινών, των αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να προσφέρουν την καλύτερη ψυχαγωγία μαζί με τη διασκέδαση σε μεμονωμένους ή ομάδες τουριστών και ιδιοκτητών πισίνας. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει την αμερικανική Aquajogger και εδώ και 4 δεκαετίες δίνει τις λύσεις στον τομέα αυτό. Μισή ώρα άσκηση μέσα στο νερό ισοδυναμεί με δύο ώρες τζόκινγκ στο δρόμο, ενώ δεν αισθάνεται κανείς τον ιδρώτα παρά τη μεγάλη κόπωση. Το Aquajogger είναι ιδανικό για τους ηλικιωμένους, διατηρεί τη φυσική κατάσταση, ανακουφίζει τους πόνους των αρθριτικών, ενώ είναι ιδανικό για την αποκατάσταση από τραυματισμούς. Πέραν της πισίνας, το ξενοδοχείο επιβάλλεται να διαθέτει και τον υπεύθυνο για την πισίνα ή έναν γυμναστή, ο οποίος θα εκπαιδεύει κατάλληλα τους πελάτες πριν από την είσοδό τους στην πισίνα. Ο ίδιος γυμναστής θα οργανώνει και τους υπόλοιπους αθλητικούς και ψυχαγωγικούς χώρους.
 
TSO-Τσοπανάκης: Η επιθυμία των ξενοδόχων να παρατείνουν την τουριστική περίοδο, άρα και τη διάρκεια χρήσης της πισίνας τους για περισσότερους μήνες, σε συνδυασμό με κάποιες απρόσμενες καιρικές μεταβολές, που εμποδίζουν τη συνεχόμενη χρήση της, δημιούργησαν την ανάγκη για προστασία και θέρμανση της πισίνας. Τα τηλεσκοπικά συρόμενα σκέπαστρα IPC και οι αντλίες θερμότητας NIRVANA δίνουν λύση σε αυτά τα προβλήματα. Τα τηλεσκοπικά συρόμενα σκέπαστρα IPC είναι κατασκευασμένα από πολυκαρμπονικά φύλλα με προφίλ αλουμινίου, διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια και επεκτείνουν τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από την άνοιξη έως το φθινόπωρο ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες. Επίσης, επιτρέπουν να ζεσταθεί παθητικά το νερό της πισίνας, παγιδεύοντας τη θερμότητα που δημιουργείται από το φως του ήλιου ή τη θέρμανση της πισίνας, ενώ μειώνουν το κόστος θέρμανσης του νερού έως και κατά 30% και αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας. Παράλληλα, προστατεύουν από το νερό, τη σκόνη, τα έντομα, τα φύλλα και τους ανέμους (ακόμα και τους ισχυρούς), μειώνοντας έτσι το χρόνο συντήρησης της πισίνας, τη συχνότητα των επιθεωρήσεων του νερού και τη δοσολογία των χημικών ουσιών. Μειώνουν, επίσης, τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν λόγω χειμώνα. Χάρη στη συρόμενη πόρτα που κλειδώνει, βοηθούν στην αποφυγή ατυχημάτων από την πτώση στην πισίνα μικρών παιδιών ή ζώων. Συμβάλλουν ακόμα σε μία αίσθηση ιδιωτικότητας. Μπορεί κανείς να καλύψει με σκέπαστρο το μεταφερόμενο SPA ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση, ενώ στις ζεστές ημέρες μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στην ανοιχτή πισίνα. Οι αντλίες θερμότητας NIRVANA είναι μία λύση για τη θέρμανση πισίνας φιλική προς το περιβάλλον. Δεν καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργεί ο συμπιεστής του ψυκτικού αερίου, παράγοντας 6 φορές περισσότερη θερμότητα σε σύγκριση με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν. Έτσι, εξοικονομούνται χρήματα και παράλληλα μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 
TECHNICALPISCINES: Εδώ και 40 χρόνια η Technical Piscines αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της κατασκευής πισινών, ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνογνωσία, υψηλών προδιαγραφών ποιότητα και εγγυημένη αποτελεσματικότητα. Από την εταιρεία προσφέρεται ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών, ξεκινώντας από τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας πισίνας, μέχρι την εγκατάσταση του σωστού και ποιοτικού εξοπλισμού και τη διαρκή συντήρησή του.
 
OCEAN BLUE: Η OceanBlue δημιουργήθηκε το 2005 και προσφέρει ολοκληρωμένες και πλήρως καθετοποιημένες υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας, στην κατασκευή, πώληση, διαχείριση και υποστήριξη πισίνας και χώρων wellness. Φιλοσοφία της εταιρείας αποτελεί η καινοτομία και η ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων, η συνεχής εκπαίδευση και κατάκτηση νέας γνώσης, η άριστη σχέση κόστους και ποιότητας, καθώς και η συνεχής υποστήριξη μετά την πώληση. Με υψηλή τεχνογνωσία στη δημιουργία και διαχείριση εφαρμογών ύδατος, η ΟceanBlue προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και προϊόντα για την πισίνα και τους χώρους wellness.
 
STELNIC: Η STELNIC δραστηριοποιείται από το 1986 κυρίως σε δύο τομείς: στις πισίνες, spa, σάουνα, χαμάμ και στους βιολογικούς καθαρισμούς αστικών και βιομηχανικών λυμάτων. Στις πισίνες και τα spa η εταιρεία αναλαμβάνει τόσο το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και τις οικοδομικές εργασίες (μπετόν, υγρομόνωση, σοβάτισμα, πλακάκια, βαφή κ.λπ.). Όλος ο εξοπλισμός είναι δοκιμασμένος, από τους καλύτερους οίκους του εξωτερικού, με υψηλά ποιοτικά standards, ενώ καλύπτεται και με πλήρη παρακαταθήκη ανταλλακτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πάνω από 1.000 εγκαταστάσεις (πισίνες, βιολογικούς) στην αγορά, ενώ στους πελάτες της συγκαταλέγονται μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γυμναστήρια, spa και, βέβαια, ιδιώτες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για ειδικές εφαρμογές, όπως αφύγρανση χώρων εσωτερικών πισινών/κολυμβητηρίων, αυτόματα συστήματα απολύμανσης και αυτόματα καλύμματα, η εταιρεία διαθέτει εξειδικευμένους μηχανικούς για τη μελέτη και υλοποίηση κάθε περίπτωσης.
 
PISCINA AZUL: Η εταιρεία PISCINA AZUL ιδρύθηκε το 1980 με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή προκατασκευασμένων κολυμβητικών δεξαμενών, του μηχανολογικού εξοπλισμού τους και την εγκατάστασή τους στην Αθήνα και αργότερα σε όλη την Ελλάδα.  Από το 1990 άρχισε να κατασκευάζει πισίνες μπετόν με τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μετά την κατασκευή πισίνας η εταιρεία επεκτάθηκε στην κατασκευή σάουνα, χαμάμ, υδρομασάζ και spa. Σήμερα, μετά από 30 χρόνια, αυτό που ξεχωρίζει την εταιρεία από τον ανταγωνισμό είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, η τεχνογνωσία και η τεχνική υποστήριξη που ακολουθεί τις υψηλές προδιαγραφές της Γερμανίας και της Αμερικής, καθώς η εταιρεία εκπροσωπεί γνωστούς οίκους αυτών των χωρών.
 
3 STARSPORTS: Η εταιρεία 3 STARSports ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 1974 με πρώτο μέλημα την κατοχύρωση της επωνυμίας στο Υπουργείο Εμπορίου και με αντικείμενο την κατασκευή οργάνων γυμναστικής για το σπίτι. Σήμερα η εταιρεία εκπροσωπεί αποκλειστικά στην ελληνική αγορά πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού: Bodet, Sport System, Haro, Patentverwag, Imsa, Mondo, Bertele, Uesaka, Dima, Gymnova, Orlando, Benito, Omsi, Arquatti, France Construction, Granuflex, Gym & Life, Jet Float, X-Tend Pilates, Luxtrainer, Kraiburg, Polskok, EXT3, Runner και Trocellen.
Όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς της στον ελληνικό αθλητισμό είχαν ως αποτέλεσμα την απόκτηση εμπειρίας στα είδη αυτά, καθώς και την πολυετή συνεργασία με δημόσιους φορείς. Ανέκαθεν η εταιρεία φημιζόταν για τις συνεπείς παραδόσεις, την ποιότητα των προϊόντων της και την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρει στους πελάτες της. Η εταιρεία στη μέχρι τώρα πορεία της κατόρθωσε να είναι επίσημη συνεργάτιδα Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, Μεσογειακών Αγώνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη συνεργασία αυτή του Επίσημου Προμηθευτή των Αγώνων Special Olympics - Athens 2011 στην ενόργανη γυμναστική.

CKS SPORTS: Η CKS Sports είναι μία νέα εταιρεία στο χώρο του αθλητικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού γυμναστηρίων. Ξεκίνησε το 2007 από μία ομάδα ατόμων με εμπειρία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Πανασιατικοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα κ.λπ.). Σε σχετικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα η εταιρείαέχει καταφέρει να αναπτύξει πολύ καλή επιχειρηματική δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση των πλέον γνωστών κατασκευαστικών οίκων παγκοσμίως.

 

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266