Απόψε θα χιονίσει, θα το δεις…

Διαβάζοντας αυτό το νεανικό, «ζωντανό» βιβλίο, πολλοί θα θυμηθούν δικές τους αναμνήσεις, καταστάσεις που έζησαν ή θα μπορούσαν να είχαν ζήσει. 

Η πρωτοεμφανιζόμενη ταλαντούχος συγγραφέας, Δάφνη Μανούσου, είναι μία νέα ηθοποιός που ψάχνει το δρόμο της. Σε αυτό το όμορφο βιβλίο παρουσιάζει τις αγωνίες της ηρωίδας, Ίλιας, για αγάπη και ασφάλεια σε μία σχέση που πρέπει να συνδυάζει αγάπη, συντροφικότητα και αποδοχή. Όλα ή τίποτα!
 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
Η ιστορία εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη, στα τέλη της δεκαετίας του ’90: Η Ίλια, ένα συνεσταλμένο κορίτσι από υπερπροστατευτική οικογένεια, που όλη τη ζωή της ονειρεύεται να πάει στην Αμερική για να γίνει ηθοποιός, μετακομίζει στο Μανχάταν και προσπαθεί να ξεχάσει τον Ματίας, έναν κούκλο Σουηδό που ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα στο Λονδίνο. Ενώ τον ξεπερνάει, μαθαίνει να ενθουσιάζεται με τις μικρές χαρές της μεγαλούπολης, να κάνει βόλτες στο Βίλλατζ αποστηθίζοντας σενάρια, να τρώει στην ίδια trattoria με την Ούμα Θέρμαν και τον Ήθαν Χωκ, να χαζεύει με τις ώρες τα φώτα του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ απ’ το μπαλκόνι της και να μπλέκει σε νέες ερωτικές περιπέτειες. Ανάμεσα σε λάθη, τύψεις, ενοχές, πάθη και χωρισμούς, η Ίλια βαδίζει προς την ενηλικίωση. Ωριμάζει, ερωτεύεται, πληγώνει και πληγώνεται, αλλά πάνω απ’ όλα δεν σταματά ποτέ να ελπίζει ότι στην ανθρώπινη φύση, μαζί με την κυνικότητα, συνυπάρχουν η αθωότητα και η χαρά μίας καινούργιας αρχής… σαν να βαδίζεις πάνω σε φρεσκοχιονισμένο δρόμο.
 
 
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 
Η Δάφνη Μανούσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο πανεπιστήμιο του Hull της Αγγλίας (BA in Drama). Συνέχισε τις σπουδές της στην υποκριτική στο William Esper Studio στη Νέα Υόρκη. Πήρε μέρος στις παραστάσεις «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» (σκην. S. Brown, Impact Theatre, NY), «Πιο κοντά» (σκην. Α. Δανέζη Κνούτσεν, Greek Cultural Centre, NY), «Γυάλινος Κόσμος» (σκην. Δ. Κούτσης, θέατρο Θυμέλη), «Destination: Pigs’ Ρlanet» (σκην. Α. Αρσένη. Θέατρο
ΑΛΕΚΤΟΝ,) «1989, Ιστορίες από το Βερολίνο» (σκην. Άρης Τρουπάκης, Απλό
θέατρο), «1984», (σκην. Αλέξανδρος Βούλγαρης, Bios). Επίσης, έχει παίζει σε σειρές στην τηλεόραση: «Έτσι Ξαφνικά» (Γ. Σιούγας), «Έρωτας» (Κ. Κωστόπουλος), «Κρυφά Μονοπάτια» (Μ. Μανουσάκης), «Υπέροχα Πλάσματα» (Ν. Δημητρόπουλος). Συμμετείχε επίσης στις ταινίες «Λουκουμάδες με μέλι» (Ο. Μαλέα), «Νίκος Καζαντζάκης: ακροβάτης πάνω απ΄το χάος» (Λ. Χαρωνίτης), «Η Μουσική των Χρωμάτων» (Ν. Κορνήλιος). Συμμετείχε στη συγγραφή του έργου «Destination: Pigs’ Planet» και στη διασκευή των «1989», «Ιστορίες από το Βερολίνο» και «1984 ». Πρόσφατα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαύρη κωμωδία του βραβευμένου Νεοζηλανδού συγγραφέα, Thomas Sainsbury, «LUV», η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη θεατρική ομάδα Square, στη σκηνή του «Nixon», στα τέλη Νοεμβρίου 2011.
 
 
ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ANUBIS
ΣΕΛΙΔΕΣ: 216
ISBN: 978-960-497-175-6
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ: 9,90
 

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266