Συνεργασία, οργανωτική αναδιάρθρωση και μέτρα ενίσχυσης για τους συνεπείς εργοδότες ζήτησε η ΕΣΕΕ στη συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου, προσήλθε και συμμετείχε ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ του Διοικητή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα βασικότερα θέματα που απασχολούν το εμπόριο, όπως η οργανωτική υποδομή του ΙΚΑ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής,  οι τρόποι ελέγχου καθώς και η διαχείριση της εισφοροαδυναμίας.
Ο Διοικητής παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο το σχέδιο οργανωτικής αναδιάρθρωσης του 2012 για την καλύτερη λειτουργία του Ιδρύματος και ζήτησε τις θέσεις του εμπορικού κόσμου και την συμμετοχή του για να κερδηθεί το στοίχημα με στόχο ένα ΙΚΑ πιο νοικοκυρεμένο, περισσότερο αποτελεσματικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, δίπλα στην επιχείρηση και στον εργαζόμενο. Το Δ.Σ του ελληνικού εμπορίου ζήτησε εμβάθυνση της συνεργασίας και μέτρα ενίσχυσης για τους συνεπείς εργοδότες.
Η ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε εντός του Φεβρουαρίου να καταθέσει τις προτάσεις της επί του νέου οργανωτικού μοντέλου αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
 

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266