Η κατάργηση του αφορολόγητου ποσού οδηγεί σε σφαγιασμό και νέο Καιάδα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της Ε.Σ.ΑμεΑ. στην είδηση που βλέπει τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας για τη μείωση των δικαιούχων του αφορολόγητου ποσού των 9000€.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. τονίζει ότι «εάν ευσταθεί η είδηση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αφορά στον περιορισμό των δικαιούχων του αφορολόγητου των 9.000€, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους με νέα προσθήκη που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τότε η Κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην αναπηρική οικογένεια»  
 
Δηλώνει απερίφραστα ότι μια τέτοια προσθήκη, η οποία στην ουσία καταργεί το αφορολόγητο ποσό των ατόμων με αναπηρία και αυτών που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με βαριές αναπηρίες ουσιαστικά σφαγιάζει όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. 
 
«Αναμέναμε ότι με προσθήκες αλλαγές επί του πολυνομοσχεδίου θα δίνατε μία ανάσα σε αυτούς τους πολίτες που σε λίγο θα ζουν στην απόλυτη ένδεια. Την περικοπή των παροχών που δρομολογούνται με τις μειωμένες παροχές της υγείας, τη σταδιακή κατάρρευση των δημόσιων προνοιακών δομών, την απογύμνωση των δομών που στηρίζουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ατόμων με βαριές αναπηρίες ακολουθεί και η κατάργηση του μειωμένου αφορολόγητου ποσού γιατί ήδη με το άρθρο 38 του ν/σ το ποσό των 9.000 € το μειώσατε σε 12.000€.»
 
Στο έγγραφό της διατρανώνει την απαίτηση σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος να παρθεί πίσω αυτό το μέτρο που καταδικάζει το σύνολο των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους.  
 
Τέλος η Ε.Σ.ΑμεΑ. σε κάθε περίπτωση καλεί το σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανεξαρτήτως χρώματος και ανεξαρτήτως κόμματος να μη δεχτεί αυτή την ανάλγητη προσθήκη.

ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 266